onsdag 4 mars 2020

Nu är SD igång igen...

Jag läste i senaste nytt att Jimmie har åkt ner till Grekland/Turkiet för att dela ut informationsblad till flyktingarna. Där står att Sverige är fullt och hälsningar från Sverigedemokraterna och det svenska folket. En hade ju önskat att det varit hälsningar från "svenska folket förutom Marcus Gelin" - men det kanske skulle bli en för lång pamflett om de hade varit tvungna att lista namnen på alla de som inte vill skriva under på informationen som de delar ut... Kanske hade de bara kunnat skriva under med "en ganska liten del av svenska folket", eller kanske bara"de allra dummaste svenskarna". Eller vänta... Det står ju redan. De hade kunnat sätta det inom parentes - för att förtydliga vilka SD är.

Detta har hänt förut, att SD skickat ner män för att dela ut information om hur ovälkomna flyktingar är i Sverige. Sist var 2015/2016. Då gick jag en kurs i stand up och försökte skriva ett skämt om den saken, och om att SD-anhängare tror på flygande tefat. Så här gick det ungefär:

Jag läste i DN att SD är det parti i riksdagen med högst andel väljare som tror på UFOn. De vill verkligen ha koll på samtliga externa hot. Jimmie finner det antagligen väldigt störande att rymden är gränslös. Hur ska vi då kunna hålla koll på alla utomjordingar som väller in?

Jag har hört att SD planerar att skicka upp en rymdsond med information till marsmänniskorna. Den ska tala om för dem att om de landar i Sverige så kommer de att få sova i tält, och att vi i framtiden planerar en lag som skall förbjuda grön hud och antenner.

Inte ett fulländat skämt kanske. Speciellt inte i stand up-sammanhang. I en blogg hade det nog kunnat bli kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar