tisdag 1 oktober 2019

Män med cool attityd

I lördags var jag och Peter ut på city och ett åt middag, två drack öl, tre gick på wrestlinglandskamp och fyra gick till Tolv under Tele2-arenan.

Vi åt middag och tog två öl på krogen Elefantpojken. När vi kom dit var det tomt, men efter drygt en kvart kom en man i sextiårsåldern in. Han satte sig vid baren, vänd mot den lilla tv-skärmen ovanför bartendern. "Det bästa med friidrott, vet du vad det är?", frågade han bartendern. "Det är att tjejerna är så jävla snygga. Det är största anledningen till att jag kollar." Bartenderns respons var ganska sval. Det besparade oss troligen ytterligare utläggningar om de kvinnliga idrottarnas utseende.

Senare på kvällen köade vi utanför Slaktkyrkan för att komma in till wrestlingeventet. Ca fem minuter innan insläpp kommer ett gäng vrålande gubbar vankandes mot ingången. "Ööh öppna dörren", "Släpp in oss!", osv. En av gubbarna gick rakt igenom en stor vattenpöl. Inbillad coolhet förbjöd honom att väja ens en meter. Hans röda Adidassneakers blev helt förstörda. Varför är det ball nu igen?

Senare på Tolv hade jag och Peter växlat till oss fyrtio tior. Vi hade tänkt spela spel, men upptäckte snart att inget spel va riktigt kul. När vi inte fick betala cash i baren gick vi istället till black jack-bordet. Där satt en enda kille och spelade på alla positioner samtidigt. "Det är upptaget. Dra!", väste han. Det gjorde vi såklart. Han va alldeles för cool för oss.

Game over.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar